Slovan Bratislava doma naložil Košiciam šestku hokej Tipsport liga

14. 1. 2020 |
 

HC Slovan Bratislava, HC Košice, hokej, Tipsport liga. Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorkovej predohrávke 47. kola Tipsport Ligy nad lídrom tabuľky HC Košice 6:1.

Na snímke vľavo Jindřich Abdul (Slovan) oslavuje gól so spoluhráčmi, uprostred Radovan Puliš a Milan Kytnár v zápase  4. kola Tipsport Ligy v hokeji HK Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava v Trenčíne 20. septembra 2019. FOTO TASR – Radovan Stoklasa

HC Slovan Bratislava, HC Košice, hokej, Tipsport liga. Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorkovej predohrávke 47. kola Tipsport Ligy nad lídrom tabuľky HC Košice 6:1.

"Belasí" tak prerušili šnúru "oceliarov", ktorí bodovali v uplynulých 16 zápasoch, pričom pätnásťkrát zvíťazili. Zverenci Petra Draisaitla pred utorňajším duelom prehrali naposledy 17. novembra na ľade Miškovca 1:3.

HC Slovan Bratislava HC Košice hokej ONLINE dnes LIVE Tipsport liga dnes od 18:30

HC Slovan Bratislava, HC Košice, hokej. Šláger začal svižne, oba tímy sa prezentovali výborným pohybom. Prvú gólovú šancu mali hostia, Skokan po nahodení Haščáka trafil ľavú žŕdku Brustovej bránky.

Košičania boli v úvodnom dejstve strelecky aktívnejší, túto štatistiku umocnila aj presilová hra, v ktorej niekoľkokrát podržal slovanistov Brust. Gólu sa však v prvej dvadsaťminútovke diváci nedočkali.

V druhej tretine mohli ísť hostia hneď v úvode do vedenia, po chybe Brusta strieľal nepresne do poloodkrytej bránky Slovák. Vzápätí však na druhej strany poslal Puliš krásnu prihrávku Bačikovi a obranca Slovana otvoril skóre. Domácich to nabudilo, v ďalšej gólovej akcii sa ocitli Šedivý a Abdul, aj Košarištana zachránila v prvom prípade žŕdka.

Zlepšenú hru Slovana potom korunoval v presilovej hre v 28. minúte Urbánek. O tri minúty neskôr však znížil po skrumáži Skokan, dvojgólový náskok mohol vrátiť Slovanu Abdul. Výborne však zasiahol Košarišťan. Košický brankár napokon kapituloval v 37. minúte, keď sa po dorážke presadil Matoušek.

Košičania mali na začiatku tretieho dejstva možnosť presilovky, ideálnu možnosť dostať sa na rozdiel gólu však nevyužili. Hoci mali tlak, v útočnom pásme svoje akcie prekombinovali. Neskôr mohol definitívne rozhodnúť Abdul, ale z pravej strany namieril tesne nad bránku.

Slovanu to napokon vyšlo až v presilovej hre päť minút pred koncom, keď po peknom teči poslal puk do bránky Kytnár. Tréner hostí zareagoval odvolaním brankára, no vzápätí poslal puk do prázdnej bránky Bondra. Zaslúžené víťazstvo Slovana pečatil ešte 48 sekúnd pred koncom Basaraba.

[ODPORÚČAME GymBeam Proteín True Whey - best seller - vyskúšajte]

Peter Draisaitl, tréner Košíc: "Pripadal som si, ako keď muži hrajú proti deťom. S výnimkou gólu sme nevyhrali jediný súboj. Výsledok je len logickým vyústením toho, čo sa dialo na ľade. Čaká to na každého, dnes sme to boli my. Verím, že to pre nás bude efektívne v tom, že si niektorí uvedomia, že tak dobrí ako vyzeráme, zďaleka nie sme."

Roman Stantien, tréner Slovana: "Prvá tretina bola opatrná, tými sa oťukávali. Potom sa nám podarilo dať góly v presilovkách a aj keď sme dostali gól, dokázali sme súpera zlomiť. Teší ma, že sa mužstvo zomklo, odohrali sme parádny zápas."

Patrik Bačik, strelec prvého gólu v zápase: "V prvej tretine to bolo vyrovnané, potom sme prevzali iniciatívu. V tretej tretine sa nám podarilo dať ešte nejaké góly, takže si myslím, že sme napokon zvíťazili zaslúžene."

Dávid Skokan, strelec jediného gólu Košíc: "Pre nás to bol nešťastný zápas, pretože sme dali kontaktný gól, ale potom sme dostali ďalšie. Výsledok je aký je, ale hra tomu nezodpovedala. Ale ideme ďalej, čaká nás ďalší zápas."

Tipsport liga 2020

Slovan Bratislava - HC Košice 6:1 (0:0, 3:1, 3:0)

Góly: 23. Bačik (Puliš), 28. Urbánek (Kytnár, St. Pierre), 37. Matoušek (Sersen, Abdul), 55. Kytnár (Sersen, Basaraba), 56. Bondra Šedivý), 59. Basaraba (Bondra) - 31. Skokan (Květoň). Rozhodovali. Baluška, D. Konc st. – Synek, J. Konc ml., vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 9445 divákov.

[ODPORÚČAME GymBeam Proteín True Whey - best seller - vyskúšajte

HC Slovan Bratislava
6 : 1
(0:0, 3:1, 3:0)
HC Košice

Góly & zostavy

Góly a asistencie: 23. Bačik (Puliš), 28. Urbánek (Kytnár, Pierre), 37. Matoušek (Sersen, Abdul), 55. Kytnár (Sersen, Basaraba), 56. Bondra (Šedivý), 60. Basaraba (Bondra) – 31. Skokan (Květoň). Rozhodca: Baluška, D. Konc st. – Synek, J. Konc ml.. Diváci: 9.445.
HC Slovan Bratislava: Brust (Habal) – Bačik, Sersen (C), Štajnoch, Meszároš (A), Šedivý, Kučný, Demo – Puliš, Zigo, Abdul – Basaraba, St. Pierre, Bondra – Kukumberg (A), Kytnár, Matoušek – Jendek, Urbánek, Žitný – Petráš
HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) – Růžička, Slovák, Koch (A), Pavlin, Repe, Čížek (A), Zeleňák – Haščák, Skokan (C), Květoň – Klhůfek, Chovan, Belluš – Suja, Bortňák, Rapáč – Jokeľ, Eliáš, Milý
Aktualizuj online prenos
časová značka Koniec zápasu.
59:53 Štajnoch dve minúty za krosček a dve minúty za hrubosť, Milý dve minúty za hrubosť, Košice bude hrať presilovku.
59:12 gól Slovan Bratislava dal gól!
JOE BASARABA ušiel po pravej strane a Košarišťanovi to zavesil pod brvno. Asistencia: Radovan Bondra.
58:17 Zápas už len dohrávame a puk si oba tímy na svojich hokejkách striedajú, každopádne Slovan drží Košice na dištanc od Brusta.
56:56 dôležité Meszároš pálil príklepom spoza ľavého kruhu, Košarišťan v pokľaku puk kryje vo svojom náručí.
55:45 gól Slovan Bratislava dal gól!
Košice hrali vabank bez brankára, Šedivý z obranného pásma puk poslal do stredného a RADOVAN BONDRA puk poslal do opustenej bránky hostí. Asistencia: Eduard Šedivý.
54:34 gól Slovan Bratislava dal gól!
Tak to bolo rýchle, Slovan vyhral buly, od modrej z ľavej strany puk na bránku poslal Sersen a pred Košarišťanom puk umne za jeho chrbát sklepol MILAN KYTNÁR. Asistencie: Michal Sesren a Joe Basaraba.
54:21 Nedovolené bránenie a dvojka pre Rapáča, nuž a presilovka pre Slovan.
54:09 Puk lieta z pásma do pásma, strelu na tú ktorú bránku nevidíme, defenzíva na oboch stranách na výbornú.
52:13 K puku sa dostal medzi kruhmi Rapáč, ktorý preveril pozornosť Brusta, Barry puk zneškodnil a Skokana na bránku domácich natlačil Štajnoch.
51:22 Abdul v akcii na pravej strane, minul bránku hostí, puk skončil na ochrannom skle a v pásme hostí oň bojujú oba tímy.
50:18 Sersen z ľavého kruhu minul cieľ a Košarišťan tak bol bez práce. Košice sa snažia, Slovan stráži svoje pásmo a hostí do akcii nepúšťa.
47:44 Košice pridali na dôraze a malú skrumáž v bránkovisku pomohli Brustovi vyriešiť jeho spoluhráči.
47:04 dôležité Koch vystrelil z ľavej strany, Brust puk zrazil pred seba a v dorážke tiesnený Klhůfek po teči jedného z domácich puk poslal oblúčikom ponad bránku Brusta.
45:36 Domáci v plnom počte, hostia dohrávajú svoju akciu pred Brustom.
45:05 Haščák vystrelil z ľavého kruhu, Brust puk cez betón poslal späť a Košice držia domácich pod tlakom v pásme.
44:36 Minúta z presilovky je minulosťou, Košice domácich v pásme pred Brustom zatiaľ nezamkli.
43:36 Nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou a dve minúty pre Meszároša, Košice budú hrať presilovku.
42:58 Strelou od modrej od mantinelu z pravej strany sa prezentoval Pavlin, Brust puk bezpečne schoval vo svojej lapačke.
40:48 Košice to skúsili po pravej strane, puk smerujúci na bránku domácich pred Brustom usmernil medzi jeho betóny Klhůfek, Brust puk poslal späť do hry.
40:23 Haščákov puk Sersen zblokoval na ochrannú sieť, vhadzujeme po pravej ruke Brusta.
40:01 časová značka Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:21.
V druhej tretine sa nám tu diali veci a že taktovku hry držal v rukách domácich klub – niet pochýb. Slovan sa ujal vedenia a potom pridal do siete súpera druhý gól v početnej výhode. Košice sa vrátili kontaktným gólom späť do hry, no Slovan opäť využil početnú výhodu a rozdiel bol opäť o dva góly. K tomu belasí, ale aj Košice, pridali po jednej strele do konštrukcie bránky a Abdulov puk zrejme trafil rúčku hokejky brankára hostí. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 13:1.
40:00 časová značka Druhá tretina sa skončila.
39:55 Slovan vyhral vhadzovanie a z vnútornej strany pravého kruhu vystrelil Kukumberg, Košarišťan cez vyrážačku puk poslal k mantinelu.
39:05 Chovan to vyskúšal pred Brustom, Barry puk poslal cez hokejku pred seba a defenzíva belasých puk upratala do bezpečia. Z rohu klziska tak začína akcia domácich.
36:41 gól Slovan Bratislava dal gól!
Sersen vystrelil príklepom, Matoušek puk zblokoval na bránku hostí. Košarišťan puk zrazil dole na ľad a TOMÁŠ MATOUŠEK v dorážke pohodlne uspel. Asistencie: Michal Sersen a Jindřich Abdul.
36:22 Basaraba a dva jeho strelecké pokusy z ľavej strany od kruhu, prvý Košarišťan poslal pred seba a druhým Basaraba minul cieľ.
35:51 dôležité Sersen pálil od modrej z jej stredu príklepom, Košarišťan šiel do pokľaku a puk schoval vo svojom náručí.
35:39 Slovan vyrobil akciu na jeden dotyk a zakončil ju z medzikružia Urbánek, bol však nepresný a minul svoj cieľ.
35:31 Nedovolené bránenie v podaní Pavlina a presilovka pre Slovan.
35:02 Diváci sa tu v aréne už v druhej tretine zabávajú mexickou vlnou a bavia sa tak nielen hokejom.
34:24 Rapáč od kruhov puk poslal na ochranné sklo, Slovan zakladá svoju útočnú akciu.
32:08 dôležité Abdul vozil puk na hokejke a zbavil sa dvoch hráčov súpera, vystrelil z ľavého kruhu a jeho puk sa cez brvno bránky hostí alebo rúčku hokejky Košarišťana puk skončil na ochrannom skle.
30:25 gól Košice dali gól!
Hostia vyrobili akciu a puk poslali po ľade na Brusta, Barry ho nemal pod svojou kontrolou a spoza bránkovej čiary puk pomedzi jeho betóny do bránky zasunul DÁVID SKOKAN. Asistencia: David Květoň.
29:30 dôležité Kytnár priviezol puk k bránkovisku z ľavej strany a zakončil, Košarišťan cez betón poslal puk pred seba a k dorážke sa dostal Urbánek, Košarišťan puk v pokľaku schoval vo svojom náručí.
29:20 Hostia v plnom počte, Slovan druhú časť presilovky hral dobre, palebný priestor si vypracovať nedokázal.
27:20 Repe dostal dve minúty za hákovanie a Slovan bude pokračovať v hre svojou presilovkou.
27:20 gól Slovan Bratislava dal gól!
Slovan vyrobil akciu a po skrumáži pred bránkou hostí puk za chrbát Košarišťana poslal JAKUB URBÁNEK. Asistencie: Milan Kytnár a Martin St. Pierre.
26:53 Minúta presilovky preč a puk mimo obranného pásma hostí, Košice zatiaľ v defenzíve na výbornú a Košarišťan bez práce.
25:53 Za vyhodenie puku a zdržiavanie hry dve minúty pre Růžičku a presilovka pre Slovan.
23:44 dôležité Šedivý na pravej strane pri bránkovisku svojim pukom opečiatkoval konštrukciu bránky Košíc, Slovan mal hostí pod tlakom a k zakončeniu sa dostal na pravej strane pri bránkovisku Abdul. Košarišťan poslal puk späť do hry.
22:02 gól Slovan Bratislava dal gól!
Bačik si na ľavom kruhu vymenil puk s Pulišom, ktorý mu ho vrátil pred bránkovisko a PATRIK BAČIK puk poslal do bránky hostí. Asistencia: Radovan Puliš.
20:34 dôležité Brust bol vonku z bránky a k odrazenému puku sa na vnútornej strane ľavého kruhu dostal Slovák, ktorý puk poslal do ľavej žrde bránky domácich.
20:01 časová značka Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 19:25.
V prvej tretine sme videli hokej s dobre zabezpečenou obranou a po jednej vyloženej šanci na každej strane. Skokan poslal puk do žrde Brustovej bránky, Pulišovu šancu vygumoval Košarišťan. Košice hrali presilovku bez využitia, v závere tretiny sme videli obojstranné vylúčenie. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 6:8.
20:00 časová značka Prvá tretina sa skončila.
19:57 Koch a Štajnoch po dve minúty za hrubosť, v hre budeme pokračovať štyria proti štyrom. Pred týmto vylúčením na ľavom kruhu Meszároš odstavil od puku Chovana a Belluš si chcel niečo vyrozprávať s Brustom, čiarový im v tom zabránil a emócie na ľade naberali na sile.
18:57 Bondra a jeho strelecký pokus z ľavého kruhu, Košarišťan puk schoval vo svojom náručí a zmenu skóre nepripustil.
17:44 Puk skončil mimo hracej plochy, vhadzujeme pri útočnej modrej hostí.
16:01 Jokeľ vystrelil od mantinelu z pravej strany priamo z bránkovej čiary, pre Brusta bol tento puk lahôdkou.
13:52 Bondra po prechode modrou nakorčuľoval medzi kruhy, puk bol zblokovaný obrancom hostí a skončil v rohu klziska.
11:48 Klhůfek z ľavej strany vystrelil príklepom smer bránka domácich, Brust v pokľaku pri pravej žrdi puk zneškodnil.
10:19 Z rohu klziska Šedivý poslal žabku na bránku hostí, Košarišťan puk pri vonkajšom oblúku svojej bránky radšej schoval pod svoju rukavicu.
09:21 Bojovný hokej muža proti mužovi, hostia teraz poslali puk von na zakázané uvoľnenie, vhadzujeme pred Košarišťanom.
07:10 dôležité K odrazenému puku sa medzi kruhmi dostal Puliš, zakončil z prvej, Košarišťan puk poslal do rohu klziska.
06:41 Sersen na jednej strane a Košarišťan s lapačkou v akcii, na druhej strane zakončil z pravého kruhu Suja, Brust puk schoval vo svojej lapačke.
05:44 Domáci v plnom počte, Haščák to ešte v závere presilovky skúsil z ostrého uhla z ľavej strany, bez úspechu, Brust poslal puk na druhú stranu klziska.
05:03 Opäť domáci poslali puk až za bránkovú čiaru hostí, oba tímy striedajú počas hry, čas plynie.
04:26 Ďalší puk z hokejok domácich letí von z pásma cez všetky čiary, Slovan zbiera sekundy zo svojho oslabenia.
04:06 Slovan zablokoval puk a okamžite ho poslal von až ku Košarišťanovi.
03:44 Nedovolené bránenie a dve minúty pre Ziga, hostia si zahrajú ako prví presilovú hru v dnešnom dueli.
02:52 dôležité Milý a Skokan sa dostali do prečíslenia dva na jeden, Milý poslal puk z pravej strany pred bránku, našiel Skokana, ktorý pohotovo zakončil a jeho puk zastavila konštrukcia domácej bránky.
02:07 Oba tímy už boli na výlete pri tej ktorej bránke, teraz sme videli útok belasých, ktorý zakončil strelou z pravého kruhu Kukumberg, Košarišťan puk schoval bezpečne vo svojom náručí.
00:56 Opatrný začiatok a pokazený prechod do útoku v podaní domácich, zakázané uvoľnenie.
00:01 časová značka Stretnutie sa práve začalo.
Príjemný podvečer vám želám z Bratislavy, Slovan v belasom šate dnes bude hostiť Košice, ktoré na duel zvolili bielo-modré farby. Rozhodcovská štvorka to najlepšie, čo doma máme. Uvidíme, čo aktéri oboch tímov predvedú na javisku.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava:

Brust (Habal) – Bačik, Sersen (C), Štajnoch, Meszároš (A), Šedivý, Kučný, Demo – Puliš, Zigo, Abdul – Basaraba, St. Pierre, Bondra – Kukumberg (A), Kytnár, Matoušek – Jendek, Urbánek, Žitný – Petráš

HC Košice:

Košarišťan (Škorvánek) – Růžička, Slovák, Koch (A), Pavlin, Repe, Čížek (A), Zeleňák – Haščák, Skokan (C), Květoň – Klhůfek, Chovan, Belluš – Suja, Bortňák, Rapáč – Jokeľ, Eliáš, Milý

Rozhodca:

Baluška, D. Konc st. – Synek, J. Konc ml..
Posledné vzájomné meranie síl v základnej časti v aktuálnom ročníku čaká dvoch odvekých rivalov. Do Bratislavy zavíta HC Košice. V troch predchádzajúcich, na góly chudobných stretnutí, sa v Košiciach zrodili výsledky v pomere 2:1. Raz zvíťazil Slovan, potom zasa Košice. V zápase v Bratislave brali dva body Košice, zvíťazili 2:1, avšak až po samostatných nájazdoch. V tabuľke formy sú na tom o jeden bod lepšie hostia z Košíc a v tej ligovej vedú o päť bodov a majú zápas k dobru. V utorok večer ale všetko môže byť inak. Aj o tento zápas je veľký záujem a môžeme sa nádejať, že atmosféra dotvorí kulisu kvalitnému hokejovému predstaveniu.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho domáceho zápasu Tipsport ligy, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub HC Košice a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
 
ČO SA DEJE
  • Najnovšie
  • |
  • Mesiac
  • Týždeň
  • Celkovo