Barcelona vyhrala, ale hrozí jej rovnaké vylúčenie z pohára ako Slovanu

18. 1. 2019 |
 

Barcelone hrozí vylúčenie z pohára, obranca Brandariz podľa Levante nemal hrať.

FOTO TASR

Španielskemu futbalovému klubu FC Barcelona hrozí napriek postupu do štvrťfinále vylúčenie z Kráľovského pohára. Podľa prezidenta UD Levante Francisca Javiera Catalana totiž v drese súpera v prvom osemfinálovom zápase neoprávnene nastúpil obranca Juan Brandariz.

Ten dostal v dueli "béčka" Barcelony žltú kartu a mal si podľa jeho slov automaticky odpykať jednozápasový dištanc. "Akokoľvek dopadne odveta, podáme sťažnosť na Kráľovskú španielsku futbalovú federáciu," vyhlásil Catalan už pred štvrtkovým súbojom na Camp Nou. Levante nepretavilo domáce víťazstvo 2:1 v postup, na pôde favorita podľahlo 0:3, teraz skúsi zvrátiť prehru z trávnika za "zeleným stolom".

Vedenie katalánskeho klubu sa však odvoláva na novembrovú úpravu pravidiel, podľa ktorej sa trest za žlté karty v ligových súťažiach neprenáša do pohára. "Urobili sme všetko správne. Nemám žiadne pochybnosti, že Juan hral legitímne. Tešíme sa na žreb a ďalšieho súpera," nepripúšťa si kouč Barcelony Ernesto Valverde vyradenie z pohára.

 
 
 
ČO SA DEJE
  • Najnovšie
  • |
  • Mesiac
  • Týždeň
  • Celkovo